Article: Le chocolat

Le chocolat

"Lorsque vous tiendrez entre vos doigts ces quinze grammes de bonheur, songez au long chemin parcouru pour obtenir cette bouchée de plaisir, délice des dieux..."

In België is chocolade een culinaire specialiteit. Wij verbruiken gemiddeld 8 kg chocolade per persoon per jaar. Wereldwijd zijn wij hiervoor bekend en erkend. Reeds ten tijde van Christopher Colombus consomeerden de Azteken chocolade in de vorm van een bittere drank op basis van gegrilde cacaogranen.
Deze heilige drank was vooral geliefd onder de rijken. Cacaobonen was het betaalmiddel onder de inboorlingen. Cacao wordt bereid uit cacaobonen, deze bevinden zich in de bossen van equatoriale landen waar ze gecultiveerd worden. Na de oogst worden de bonen gedroogd en verder getransporteerd naar de chocoladefabrieken voor de nodige behandelingen. De bonen worden gebrand en fijn gemalen waardoor men cacaopoeder verkrijgt. Ze worden ook geperst voor het verkrijgen van cacaoboter; chocolade wordt verkregen door er de poeder en de cacaoboter aan te voegen samen met melk en suiker.
Er bestaan verschillende soorten chocolade, zwarte chocolade, melkchocolade en witte chocolade.
Bekijk hieronder de video waardoor u wel zin zult krijgen om chocolade te proeven. Smakelijk.

Site web  http://www.chocolatier-defroidmont.be  Open in a new window: http://www.chocolatier-defroidmont.be

Added at: Friday 09 April 2010 @ 12:35
Last update at: Thursday 28 June 2012 @ 20:28

You have to enable Javascript to display e-mail

© Kabloonak Communications 1999-2020